The Supplementary Model of NGOS, Challenges to Globalization and Freedom - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
Doplnkový model vzťahu medzi štátom a mimovládnymi organizáciami je užitočný na dosiahnutie zmysluplnej zmeny. Táto zmena zahŕňa zdravotníctvo a školstvo. Mimovládne organizácie by mohli byť vďaka svojim nízkym nákladom veľmi dobrým nástrojom na zlepšenie.