Development of Educational Activities and Counseling in Social Agriculture in Slovakia: Initial Experience and Future Prospects - Pongrácz, Eva, 1971-
Pohľad na rozvoj sociálneho poľnohospodárstva v priestore sociálnej ekonomiky v podmienkach Slovenskej republiky, ktoré zodpovedá meniacim sa potrebám spoločnosti. Upriamenie pozornosti na začiatočné kroky rozvoja vzdelávacích aktivít a poradenstva v sociálnom poľnohospodárstve. Zamýšľanie sa nad potenciálom a úskaliami vzdelávania, ako súčasti širšieho chápania sociálneho poľnohospodárstva. Odstránenie nedostatkov by prinieslo výrazné efekty pre rozvoj vidieka aj menej rozvinutých regiónov, benefity by sa prejavili v inkluzívnom rozvoji, udržateľnejšom poľnohospodárstve s presahom do iných sektorov.