Reportovacie povinnosti zberových spoločností v systéme rozšírenej zodpovednosti výrobcu - Pomfyová, Uršula
Už sme si nejako zvykli, že tlačivá, správy a oznámenia s vyplnenými rôznymi údajmi musíme ďalej odovzdávať. Problém však nastáva vtedy, keď je tlačivo komplikované, neobsahuje vysvetlivky pre jeho vyplnenie, alebo naopak, v ňom absentujú požiadavky na údaje, ktoré by doplnili informácie o ďalších spôsoboch nakladania s komunálnymi odpadmi z obalov a komunálnymi odpadmi z neobalových výrobkov. Podrobnejší pohľad na reporting údajov má význam pri pochopení nutnosti dát, no zároveň pomáha odstraňovať chyby a časom možno aj byrokratické nezmysly, aby sa menej reportovalo a viac uvažovalo.