Challenges and Innovative Approaches in the Agricultural and Food Industry and Changing Consumer Behaviour in the Milk and Milk Products Market: Case of Slovakia - Kapsdorferová, Zuzana
Nevyhnutnosť zavedenia reforiem v poľnohospodársko-potravinárskom komplexe. Potravinová bezpečnosť a sebestačnosť. Strategické ciele poľnohospodárskeho výskumu a inovácií v Európskej únii - udržateľná prvovýroba, posilňovanie inovácií na vidieku, regeneratívne poľnohospodárstvo, alternatívne systémy hospodárenia šetriace pôdu, znižovanie spotreby agrochemikálií, integrácia rastlinnej a živočíšnej výroby do poľnohospodárskych podnikateľských subjektov vo vzťahu k obehovému hospodárstvu, využívanie farmárskeho odpadu na výrobu bioenergie, chránenie poľnohospodárskej pôdy, realizácia opatrení na zadržiavanie vody v krajine a podpora regiónov, atď.