Nástroje merania národnej značky v podmienkach Slovenskej republiky - Bódy, Glória, 1998-
Budovanie značky krajiny je proces formovania a propagácie obrazu a povesti krajiny vo svete. Okrem iných faktorov zahŕňa vytváranie pozitívneho vnímania kultúry, ľudí a hospodárstva krajiny. Realizuje sa prostredníctvom rôznych aktivít, ako sú marketingové kampane, kultúrne podujatia a rozvojom medzinárodných vzťahov. Jedným zo spôsobov merania účinnosti budovania značky národa je používanie indexov. Predložený príspevok predstavuje prehľad kľúčových nástrojov merania národnej značky relevantných pre Slovenskú republiku. Pre potrebu pochopenia problematiky na úvod príspevku definujeme koncepciu Nation Brandingu. Hlavná časť poskytuje prehľad základných indikátorov Nation Brandu v podmienkach Slovenska. Na záver príspevku zhodnotíme dôležitosť a významnosť budovania národnej značky ako aj jeho merania pomocou vybraných indexov.