Sustainability and Green Investments - Karasová, Alexandra
Cieľom článku je charakterizovať zelené investície, poukázať na to, ako môže investovanie prispieť k ochrane životného prostredia, analyzovať ziskovosť zelených portfólií na akciových trhoch a následne formulovať výhody využívania zelených financií pre zelenšiu budúcnosť. Článok poukazuje na možnosti investovania za účelom environmentálnej udržateľnosti. Autori sa venujú investíciám na akciových trhoch a ich prepojením s ekologickými financiami. Výsledkom prepojenia ekologického a finančného sveta sú investície do ekologicky a environmentálne zodpovedných projektov, ako aj vytváranie portfólií zelených investícií, podielových fondov a indexov.