ESG in the Context of Sustainability - Kissová, Jana, 1979-
V dnešnej dobe sa pojem udržateľnosť spomína čoraz častejšie. Pre mnohé spoločnosti to znamená štandard, podľa princípov ktorého sa riadia už dlhšiu dobu. Avšak, pre mnohé spoločnosti to predstavuje novinku, kde okrem vykazovania informácií o hospodárskej výkonnosti svojich spoločností sa pridáva vykazovanie informácií aj z oblasti trvalej udržateľnosti. Zámerom vedeckého článku je prezentovať existujúci stav a spôsob vykazovania súvisiaci s udržateľnosťou. Zároveň článok približuje aj najnovší spôsob vykazovania ESG a s tým súvisiaci legislatívny rámec, postup implementácie a praktické príklady.