Finančné nástroje na podporu obchodných tokov v malých a stredných podnikoch v Európskej únii - Jankaj, Frederik, 1997-
Finančné nástroje, ktoré sú k dispozícii na podporu obchodných tokov v malých a stredných podnikoch (MSP) v Európskej únii (EÚ) majú za cieľ pomáhať MSP. Tieto finančné nástroje poskytujú možnosť MSP získať finančnú podporu. EÚ poskytuje programy a iniciatívy na podporu MSP a článok ponúka prieskum o minulých a súčasných finančných nástrojoch poskytnutých z EÚ pre MSP, ktoré hľadajú finančnú podporu na zlepšenie svojich obchodných výsledkov. Cieľom bolo zistiť, v ktorých krajinách sa MSP pokúšali využiť tieto eurofondy čo najviac. V tomto článku boli použité nasledovné metódy – analýza na zhodnotenie dát, syntéza, aby sme dostali celkový obraz pre čerpanie finančných zdrojov z EÚ a komparácia na porovnanie využívania finančných nástrojov členských krajín EÚ.