Comparison of CSR of Two Chosen Companies As Part of Their Corporate Identity in the International Environment - Krajčík Danišová, Sonia, 1981-
Aktivity spadajúce do kategórie spoločensky zodpovedného podnikania (CSR) sú jedným z mnohých indikátorov firemnej identity, konkrétne firemného imidžu a firemnej kultúry. Cieľom príspevku bolo analyzovať takéto aktivity dvoch amerických spoločností IBM a Dell na slovenskom trhu. V prieskume bola použitá metóda rozhovorov so zástupcami oboch spoločností na Slovensku a analýza webových stránok slovenských dcérskych spoločností. Porovnaním týchto aktivít v amerických materských spoločnostiach s ich slovenskými dcérskymi spoločnosťami sa zistilo, že CSR aktivitám sa na Slovensku stále nevenuje taká pozornosť v porovnaní s Nemeckom, Spojeným kráľovstvom či USA. To má negatívny vplyv na budovanie pozitívneho imidžu spoločnosti, či už sú tieto spoločnosti lídrami na trhu, alebo majú viacero silných konkurentov.