Vývoj konceptu brániacej sa demokracie v slovenskom právnom poriadku - Cibik, Samuel
V príspevku sa autor zaoberá pojmom brániacej sa demokracie a jej niektorými typmi. Na základe analýzy právneho poriadku, ako aj judikatúry najvyšších súdnych inštancií hodnotí, aká obrana demokracie v SR prevláda. Autor okrem vymedzenia typov obrany demokracie zahraničnými autormi prináša vlastný pohľad a vysvetlenia pojmu militantná demokracia, brániaca sa demokracia a imunitná demokracia a poukazuje na pozitíva, ale aj riziká vyplývajúce z uplatňovania jednotlivých koncepcií obrany demokracie.