Limitation of Financial Health Prediction in Companies from Post-communist Countries - Csikósová, Adriana
Finančné zdravie podniku možno vnímať ako schopnosť udržiavať rovnováhu voči meniacim sa podmienkam v prostredí a zároveň vo vzťahu ku všetkým zúčastneným na podnikaní. Pri hodnotení finančného zdravia a predikcii finančných problémov spoločností sa využívajú rôzne indexy, ktoré môžu slúžiť ako vstup pre expertné odhady alebo vytváranie rôznych modelov s využitím napríklad viacrozmerných štatistických metód. Praktická aplikácia správnej metódy hodnotenia finančného zdravia bola analyzovaná v postkomunistických krajinách, keďže majú spoločné historické skúsenosti a ekonomické záujmy.