Slovakia As a Prospective Country for Foreigners: Qualitative Approach - Kozár, Patrik, 1993-
Identifikovanie hlavných dôvodov, prečo sa mladí cudzinci rozhodnú presťahovať na Slovensko a začať tu pracovať. Na základe kvalitatívnej analýzy formou osobných pohovorov sme zistili, že hlavnou motiváciou presťahovať sa na Slovensko bola ponuka práce, ktoré respondenti dostali na Slovensku, keďže sa im v tom čase nevedelo uplatniť na trhu práce v domovskej krajine.