Michael Walzer and the Debate Between American and German Intellectuals After 9/11 - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
V tomto príspevku sa autor pokúsil analyzovať diskusiu medzi americkými a nemeckými intelektuálmi o vojne v Afganistane. Cieľom tohto príspevku je najprv analyzovať korešpondenciu (list) amerických intelektuálov, ktorí sa rozhodli vysvetliť a obhájiť dôvody vojny v Afganistane, aby bolo možné v druhej časti spojiť túto debatu s teoretickým pohľadom Michaela Walzera, jedného zo signatárov vyššie uvedeného listu a tiež významného teoretika teórie spravodlivej vojny.