Pohreby a pochovávanie v podmienkach samosprávy - Stríž, Ladislav
mrť a zomieranie je realita, s ktorou má takmer každý už svoju skúsenosť. Slovenská asociácia pohrebných a kremačných služieb sa od roku 2006 (kedy vznikla) snaží zaviesť pravidlá, skonsolidovať práva i povinnosti v tak citlivej oblasti, akou je pohrebníctvo. Ako prvé bolo treba vniesť poriadok do pohrebníctva na poli legislatívy. To sa nám podarilo spolu v spolupráci s navrhovateľmi zákona č. 131/2010 Z. z. o pohrebníctve a neskôr pri jeho novelizácii zapracovaním zákona o pohrebníctve č. 398/2019 Z. z. ústiaceho do novelizácie č. 310/2021 Z. z. s účinnosťou od 1. 12. 2022.