The China Syndrome Revisited: Impact of Technological Intensity and Chinese Import Penetration on Labor Market Outcomes in the EU - Damijan, Jože
Tento dokument sa zameral na trhy práce EÚ v období veľkých otrasov medzi rokmi 2008 a 2018. Autori analyzovali vplyv prenikania čínskeho dovozu a technologickej náročnosti na výsledky sektorového trhu práce počas tohto obdobia s použitím rozsiahleho súboru údajov na úrovni odvetvia pre 28 členských štátov EÚ. Zistenia naznačujú, že podiel čínskeho dovozu na celkovom dovoze mimo EÚ-28 zohrával významnú úlohu pri určovaní stavu trhov práce EÚ.