Development of Risk Payment Index in Slovakia Comparing with Chosen EU Countries - Čulková, Katarína
V príspevku je analyzovaný vývoj platobnej schopnosti spotrebiteľov, podnikov a verejného sektora na Slovensku a následné porovnanie s vývojom vo vybraných európskych krajinách. Výsledky ukazujú, že od roku 2008 do roku 2013 došlo vo väčšine krajín k zhoršeniu vývoja platobného indexu. Skúmali sa aj hlavné príčiny oneskorených platieb, najmä omeškania a finančné ťažkosti dlžníka.