Města budou hybnou silou cirkulární ekonomiky - důležitá je však jejich komunikace k občanům - Keramidas, Tomáš
Na začiatku júna sa v Helsinkách uskutočnilo WCEF (World Circular Economy Forum) 2023 Accelerator Session, ktoré usporiadala Európska investičná banka a Európska komisia. Hlavnou témou tejto udalosti bolo, ako môžu mestá a regióny urýchliť prechod k cirkulárnej ekonomike. Súčasťou prezentácie boli taktiež príklady miest, ktoré úspešne cirkulárnu ekonomiku implementovali. Iniciatíva cirkulárnych miest a regiónov, ktorá je súčasťou plánu EÚ ohľadom cirkulárnej ekonomiky z roku 2020 a súčasťou cieľov tzv. Green Deal, bude podporená z fondov EÚ.