Vplyv stresu na osobnosť školského manažéra - riaditeľa školy - Pankevič, Michal
V príspevku analyzujeme vplyv stresu na osobnosť riaditeľa školy v rôznych krízových situáciách a v súčasných podmienkach moderného školstva. Prezentujeme charakteristiku osobnej záťaže manažéra, rôzne spôsoby zvládania stresu a záťaže v manažérskej pracovnej činnosti, pričom efektívne zvládanie stresu prezentujeme pomocou etáp vyrovnávania sa s náročnou situáciou.