Narušenie kohézie sociálnych skupín ako jeden z negatívnych dôsledkov COVID-19 - Soroková, Tatiana
Po návrate detí do interiérov školského prostredia pedagógovia zaznamenávajú zmenu v dynamike fungovania žiakov v triedach. Do integrácie postcovidového syndrómu školstva vstupuje ďalší neočakávaný aspekt, a to nové deti z radov odídencov z Ukrajiny v dôsledku vojny. Zmeny sú čitateľné na každom stupni vzdelávania. V príspevku sa venujeme typom temperamentu ako dôsledku zlyhávajúcej interakcie. Opíšeme podstatu a charakteristiku sociálnej skupiny, definujeme školskú triedu ako malú sociálnu skupinu. Venujeme sa aj typom vodcovstva, spolupráce a normám v rámci sociálnej skupiny.