Nejsou dluhopisy jako dluhopisy. Ty zelené budou brzy v kurzu - Jaroševský, Filip
České firmy sa v poslednej dobe stretávajú s nárastom cien energií a s hrozbou ich neistých dodávok. Čiastočné riešenie problému predstavuje tzv. dekarbonizácia, teda vykonávanie úsporných opatrení a využívanie obnoviteľných zdrojov energie. Nielen experti však vedia, že je dekarbonizácia finančne náročnou záležitosťou. A aby ju firmy zvládli financovať, majú k tomu po ruke stále populárnejší nástroj - zelené dlhopisy.