Legislatívna podpora rannej starostlivosti o dieťa - Lipnická, Milena
Cieľom článku je informovať o kľúčových oblastiach legislatívnych pravidiel v podpore ranej starostlivosti o dieťa v Slovenskej republike na troch úrovniach inštitúcií: rodiny, zariadení pre deti do troch rokov veku dieťaťa a materských škôl, a to aj v súvislosti s ochranou zdravia detí v nich. Sú tu opísané formy sociálnych služieb pre rodiny s deťmi do 3 rokov veku dieťaťa, oblasti požiadaviek na zariadenia pre deti a mládež. Legislatívne dokumenty legalizujú, koordinujú a zjednocujú podmienky a organizáciu starostlivosti a edukácie detí ranného veku na štátnej úrovni.