I banky mají otázky na zítřek. Třeba ty o kritériích ESG na půjčky pro SME sektor - Daniel, Pavel
Kostrou každej, aspoň tej vyspelej trhovej ekonomiky, sú malé a stredné podniky, označované ako sektor SME. Každá firma potrebuje pre svoje podnikanie peniaze. Otázkou je, čo čakať od financovania sektoru SME v kontexte ESG politiky. Aké budú kritériá z tejto skupiny pravidiel pre udržateľné podnikanie, ktoré dovolia práve zmieneným firmám čerpať úvery a pôžičky od finančných inštitúcií? Nehovoriac vôbec o zavedení eura v českom prostredí.