NIS 2 a DORA, aneb Evropská regulace, která ovlivní tisíce firem, se blíží - Sobková, Martina
Tuzemské firmy by sa v blízkej dobe mali začať pripravovať na nové regulácie EÚ známe pod skratkami NIS2 a DORA. Tie do českého podnikateľského prostredia prinášajú výraznú požiadavku na zvýšenie kybernetickej bezpečnosti. Podľa odhadov budú mať dopad až na šesť tisíc českých firiem, ktoré budú musieť v nasledujúcich rokoch podstatne upraviť svoje bezpečnostné opatrenia, aby účinným spôsobom znížili riziká možnosti kybernetických incidentov.