Analysis of the Impact of the Polish Residents' Mobility on the Environment - Gorzelanczyk, Piotr
Analýza vplyvu mobility poľských obyvateľov na životné prostredie Ochrana životného prostredia je hlavnou úlohou krajín na celom svete v 21. storočí. Jedným zo zdrojov znečistenia je cestná doprava. Preto bola vykonaná analýza vplyvu mobility poľských obyvateľov na životné prostredie. Za týmto účelom bol vykonaný prieskum, v ktorom boli položené otázky ako: frekvencia prestupu z auta na verejnú dopravu, spôsob nasťahovania sa do zastavaného územia a z neho, vplyv dopravy na životné prostredie, norma EURO, kúpa auta s alternatívnym pohonom a ekologického jazdenia. Tento výskum sa uskutočnil na skupine obyvateľov, pričom sa zohľadnili: vek, pohlavie, miesto bydliska a pracovný stav. Na základe výskumu možno usúdiť, že pod vplyvom Covid-19 saobyvateľstvo snaží chrániť pred nákazou, preto volí individuálne spôsoby dopravy.