Detection of Parkinson’s Disease With Machine Learning Support - Képešiová, Zuzana
Parkinsonova choroba (PD) je neurodegeneratívna porucha spôsobujúca čiastočnú alebo úplnú stratu motorických reflexov a reči. Výrazne ovplyvňuje pacientov v ich každodennom živote. Presná diagnóza PD je pomerne zložitá, vyžaduje si veľa zdrojov a vybavenia a je časovo náročná na diagnostiku, najmä v počiatočnom štádiu výskytu ochorenia. Aby sme pomohli lekárskym expertom a výskumníkom diagnostikovať PD, vyvinuli sme prístup strojového učenia založený na jednoduchých popisných úlohách zachytených vo zvuku na smartfóne.