International Practice in the Area of State Management of the Seaports Development: Strategic Imperatives and Indicators - Brocková, Katarína, 1976-
Koncepčný základ pre formovanie štátnej politiky plánovania a rozvoja prístavného priemyslu, zameranej na zvýšenie obratu nákladu v námorných prístavoch, uspokojovanie potrieb zahraničného obchodu krajiny v oblasti kvalitnej námornej dopravy a zlepšenie efektívnosti existujúcich zariadení. Zlepšenie služieb v námorných prístavoch a zabezpečenie optimálnej logistiky nákladu.