Grafton: Rychlost růstu mezd inflaci nedostihne
Aj keď sa zamestnávatelia snažia svojim zamestnancom zvyšovať mzdy, mieru inflácie toto navýšenie nepokryje. Do sľubného vývoja ekonomiky na začiatku roku zasiahla vojna na Ukrajine, ktorá priniesla narušenie dodávateľských reťazcov, rast cien energií a nedostatok pracovníkov, kvôli ktorým musia firmy obmedzovať prevádzky. Vyplýva to z prieskumu agentúry Grafton Recruitment, ktorá mapuje aktuálne finančné ohodnotenie stoviek pracovných pozíc v 9 odboroch a 13 regiónoch.