V zavádéní evropské legislativy patří Česko k nejhorším, chybí přes 90 zákonů
Česká republika ako aktuálna predsednícka krajina EÚ dlhodobo zlyháva v zavádzaní európskej legislatívy. Štát mešká s viac než 90 rôznymi povinnosťami, najmä implementáciou nových smerníc či nápravou chýb z minulosti.