Vývoj miezd v regiónoch Slovenska počas pandémie COVID-19 - Michálek, Anton
Cieľom príspevku je zachytiť a zhodnotiť vývoj a zmeny v úrovni miezd v okresoch Slovenska v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, s dôrazom na rok 2020 (prvý rok pandémie), ktorý predstavuje obdobie, v ktorom sa dosah opatrení proti šíreniu vírusu na mzdy prejavil v plnej šírke a je dobre identifikovateľný. Na základe vybraných ukazovateľov štúdia zachytáva najdôležitejšie aspekty mzdového vývoja počas prvého roka pandémie v porovnaní s rokmi 2019 až 2015, najmä zmeny v mzdách spôsobené touto zdravotnou krízou.