Migration Trajectories and Aspirations Among Highly Skilled Migrants in Czechia - Frličková, Barbora
Článok skúma trajektórie a ašpirácie vysokoškolsky vzdelaných migrantov v Českej republike. Hlavnými metódami, na ktorých je článok založený, sú dotazníkový prieskum a následná regresná analýza. Medzi kľúčové zistenia patrí to, že až 73 % respondentov uvádza, že ich vzdelanie korešponduje so súčasným zamestnaním. Toto zistenie bolo v iných výskumoch odlišné, ale je v súlade so štúdiou OECD, ktorá označuje Českú republiku ako jednu z krajín, ktorá má najlepšie možnosti zamestnania pre vysokoškolsky vzdelaných migrantov.