Daň vyberaná zrážkou - Brnová, Miroslava
V predchádzajúcom príspevku boli rozobraté nielen všeobecné povinnosti pri dani vyberanej zrážkou, spôsob jej vybratia, sadzby dane, sťažnosť na nesprávne zrazenú daň, ale aj vzťah zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia na vybratie dane zrážkou a v tejto súvislosti aj koncept konečného príjemcu/skutočného vlastníka príjmu. Daň vyberaná zrážkou z príjmov plynúcich daňovníkovi s ODP (obmedzená daňová povinnosť) zo služieb. Daň vyberaná zrážkou z príjmov plynúcich daňovníkovi s ODP, ktorý je umelcom alebo športovcom. Daň vyberaná zrážkou z príjmov plynúcich daňovníkovi s ODP - prenájom hnuteľných vecí. Ostatné príjmy podliehajúce dani vyberanej zrážkou z príjmov plynúcich daňovníkovi s ODP.