Russkij jazyk v sovremennoj slovackoj auditorii - Kvapil, Roman, 1971-
V príspevku rozoberáme Povchaničov model chápania interkultúrnej komunikácie v procese osvojovania si ruštiny ako cudzieho jazyka. Prezentovaný model súvisí aj s otázkou existujúcich učebníc ruského jazyka, v ktorých by sa uvedený model chápania interkultúrnej komunikácie dal akceptovať. Nedostatok takýchto učebníc si vyžaduje učiteľa, ktorý vie tento nedostatok spoľahlivo interpretovať v prostredí slovenského jazyka aj bez učebnice. V súčasnosti evidujeme na knižnom trhu nedostatok národných učebníc ruského jazyka. Za inovatívne tendencie v tejto oblasti považujeme úsilie Evy Kollárovej a jej autorského kolektívu pri príprave novej elektronickej učebnice Vstreči s Rossijej.