Digitalizacija učebnika po russkomu jazyku kak inostrannomu: opyt slovackich rusistov - Markova, Elena Michajlovna, 1960-
Uvažuje sa o novom formáte učebnice ruštiny, ako cudzieho jazyka – digitálna, prípadne digitalizovaná. Relevantnosť zvolenej témy je daná potrebou tvorby takýchto učebníc, vzhľadom na zmenený cieľ, publikum – generácie takzvaných mileniálov a postmiléniálov, ktorí si získavanie nových informácií spájajú s obraznosťou, rýchlosťou a technickými možnosťami. Učebnica by bola vytvorená na základe učebnice ruského jazyka pre slovenské stredné školy "Stretnutia s Ruskom. Dnes" (E. Kollárová a kol.), vytvorená s prihliadnutím na nové technológie. Bola by to národne orientovaná digitálna učebnica, ktorá by bola prepojením v ruskojazyčnom vzdelávaní na Slovensku.