Praktické problémy pri zápise európskeho osvedčenia o dedičstve do registra nehnuteľností v inom štáte - Imrich Breznoščáková, Miriam
Príspevok odhaľuje úskalia aplikácie nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 650/2012 zo 4. júla 2012 o právomoci, rozhodnom práve, uznávaní a výkone rozhodnutí a prijatí a výkone verejných listín v dedičských veciach a o zavedení európskeho osvedčenia o dedičstve v súvislosti s rozhodnutím Súdneho dvora EÚ z 9. marca 2023 vo veci C-354/21, R. J. R. proti Registrų centras VĮ. Poukazuje na niektoré praktické otázky súvisiace s európskymi osvedčeniami o dedičstve vydávanými podľa uvedeného nariadenia.