Identifikácia internetových obchodov umožňujúcich nelegálny predaj neregistrovaných výživových doplnkov s obsahom zakázaných látok - Cehlárik, Ľuboš
Predkladaná práca sa zameriava na farmaceutickú kriminalitu a problematiku internetového predaja nelegálnych farmaceutických produktov s obsahom zakázaných látok. Cieľom práce bolo mapovanie slovenského internetového prostredia so zameraním na vyhľadanie internetových obchodov poskytujúcich nelegálny predaj neregistrovaných výživových doplnkov s obsahom selektívnych modulátorov androgénnych receptorov – andarínu, ligandrolu, ostarínu a testolónu. Prostredníctvom rozšírených skríningových možností internetového vyhľadávača sme identifikovali 16 internetových obchodov, ktoré umožňovali predaj neregistrovaných výživových doplnkov, ktoré v príslušných internetových popisoch produktov, internetových textoch alebo etiketách obalov deklarovali obsah selektívnych modulátorov androgénnych receptorov.