Trestný čin – objekt kriminálno-policajného poznania - Hullová, Monika
Autori v príspevku predkladajú odbornej verejnosti základnú štruktúru kriminálnej charakteristiky trestného činu, ktorá v súlade s ich názormi predstavuje významný poznávací prostriedok, ktorý príslušníci polície využívajú pri účelovej realizácii kriminálno-policajného poznania. Kriminálno-policajné poznanie je elementárnou súčasťou policajného konania. V súlade s platnou legislatívnou úpravou predstavuje systémovú realizáciu spravodajskej činnosti, operatívno-pátracej činnosti a vyšetrovania pri poznávaní trestných činov.