Stravovanie podnikateľa ako daňový výdavok - Kolembus, Anton
Daňovník z príjmami z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti, si môže zahŕňať do daňových výdavkov aj výdavky na stravovanie za každý odpracovaný deň v kalendárnom roku, najviac v rozsahu a vo výške ustanovených na kalendárny deň pre časové pásmo 5 až 12 hodín podľa zákona o cestovných náhradách, ak daňovníkovi súčasne nevzniká nárok na príspevok na stravovanie podľa Zákonníka práce v súvislosti s výkonom závislej činnosti. Výdavok na stravovanie nemožno uplatniť za deň, v ktorom si daňovník uplatnil cestovné náhrady.