Komanditná spoločnosť - účtovníctvo a dane - Gášpárová, Eva
Komanditná spoločnosť je právnickou osobou založenou za účelom podnikania. Právna úprava komanditnej spoločnosti je upravená v § 93 až § 104 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v z. n. p. a rovnako sa na ňu vzťahujú všeobecné ustanovenia o obchodných spoločnostiach v § 56 až § 75j Obchodného zákonníka.