Informácia k vybraným ustanoveniam daňového poriadku po jeho novelách s aktuálnym stavom k 1. 1. 2023 - Jurčíková, Božena
V priebehu roka 2022 bolo schválených 6 noviel zákona č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z.n.p.. Novely daňového poriadku vyplynuli z plánu legislatívnych úloh MF SR pre rok 2022 so zameraním na dobrovoľné plnenie daňových povinností daňových subjektov.