Rozvoj metakognície žiakov v edukačnom procese - Bodoríková, Nina
Dnešný svet je predimenzovaný informáciami. Ak chceme, aby boli žiaci úspešní, musíme ich podporovať v kritickom a tvorivom myslení, adekvátnom reagovaní na vzniknuté situácie a musíme rozvíjať ich uvažovanie o vlastnom myslení. V príspevku sa autorka venuje rozvoju metakognície žiakov v edukačnom procese. Opisuje metakognitívne koncipovanú výučbu. Charakterizuje stupne metakognitívneho myslenia a aj metódy, ktoré využívame pri metakognitívnych stratégiách.