Otvorený klub – inovácie v manažovaní oddelení ŠKD - Zábušková, Gabriela
V príspevku autorka ponúka vychovávateľom formu, ale aj metódu inovácie v manažovaní a práci školského klubu detí cestou otvoreného klubu. Opiera sa o overenú skúsenosť vychovávateľov v ich pedagogickej praxi. V prvej časti príspevku sa zameriava na identifikáciu vonkajších vplyvov pôsobiacich na činnosť školského klubu detí. Ozrejmí dopady inštitútu vzdelávacieho poukazu na činnosť školských klubov detí a ponúkne návrh riešenia situácie prostredníctvom neformálneho vzdelávania.