Úloha ratingu pri meraní úverového rizika podľa novej bazilejskej dohody o kapitále - Simonka, Peter
Tento článok hovorí o novom prístupe k meraniu rizík podľa Novej bazilejskej dohody o kapitále s dôrazom na úverové riziko. Nová bazilejská dohoda o kapitále umožňuje bankám vybrať si metódu merania úverového rizika za účelom určenia koeficientu kapitálovej primeranosti.