Porovnanie turizmu vo vybraných krajinách z hľadiska dopadu na celkový HDP - Chabová, Dana
Cestovný ruch je veľmi dôležitým aspektom hospodárstva každej krajiny a má odlišný vývoj a vplyv na celkový HDP v každej krajine. Pandémia COVID-19 tvrdo zasiahla cestovný ruch kvôli rôznym obmedzeniam. Porovnaním dvoch veľkostne podobných a predsa odlišných krajín sa ukázali veľké rozdiely v cestovnom ruchu. Na porovnanie si autor vybral našu domovskú krajinu Slovensko, kde je turizmus počas celého roka a obľúbenú dovolenkovú destinácia Chorvátsko, kde je najviac turistov predovšetkým v letnej sezóne.