Udržateľný rozvoj: výzvy, súlad a zodpovedná efektivita dynamickej organizácie - Németh, Zora
Cieľom článku je objasniť udržateľnosť a zdôrazniť prínos medzinárodných prístupov k tvorbe správ o udržateľnosti, ktoré tvoria rámec pre systematické monitorovanie a hodnotenie úrovne udržateľnosti a sociálnej zodpovednosti organizácií. V príspevku autori približujú medzinárodné prístupy pre tvorbu správ o udržateľnosti a spoločenskej zodpovednosti a zameriavajú pozornosť na prepojenie systému výkonnosti s požiadavkami udržateľnosti na úrovni organizácie. Príspevok predkladá koncept riadenia dynamického systému s dôrazom na pripravenosť organizácie implementovať zmenu.