Inovatívne technológie v procesoch finančného manažmentu - Veteška, Lukáš
Cieľom tohto príspevku je prezentovať aktuálne informácie z oblasti finančného manažmentu, analyzovať možnosti využívania inovatívnych spôsobov vo finančnom riadení podniku, a to konkrétne v procesnej orientácii finančného riadenia a analyzovať a zdieľať výsledky uskutočneného výskumu. V rámci inovatívnych technológií autori predstavujú možnosti, ktoré môžu aktuálne podniky využívať. Stručne charakterizujú peer-to-peer pôžičky, crowdfunding, mobilné platobné služby, blockchain, business intelligence, big data, cloud computing, videokonferencie, decision support systems, virtuálnu a rozšírenú realitu, podpis dokumentov na diaľku a zameriavajú sa na výsledky výskumu, ktorý je zameraný na využívanie technológií vo finančnom riadení.