European green deal: výzvy pro management dle výsledků bibliometrické analýzy - Šperková, Radka
Enormné poškodzovanie životného prostredia vedie k snahám o jeho ochranou a nastavení princípov udržateľného hospodárstva. V rámci EÚ bol prijatý v roku 2019 European Green Deal. Cieľom článku je na základe bibliometrickej analýzy identifikovať oblasti vedeckého výskumu v rámci, ktorých je riešená problematika riadenia European Green Dealu. European Green Deal by mal byť nástrojom inovácií manažérskych aktivít, ktoré zvyšujú kredit firmy so súčasne udržateľným rozvojom spoločnosti.