Sustainable Tourism Development: Insights From Accommodation Facilities in Bukhara Along the Silk Road - Kilichov, Mukhriddin
V posledných rokoch sa odvetvie cestovného ruchu stretlo so značnými problémami v dôsledku pandémie, hospodárskych a politických okolností. Napriek tomu môžu rámce udržateľného rozvoja zvýšiť odolnosť odvetvia a priniesť sociálne, hospodárske a environmentálne výhody pre obyvateľov destinácie. Dosiahnutie tohto cieľa si vyžaduje rozvoj destinácie pod koherentnou, obsahovo bohatou značkou, implementáciu presných marketingových stratégií a podporu spolupráce zainteresovaných strán. V tomto výskume sa skúmalo približne 200 ubytovacích zariadení v Buchare v Uzbekistane, významnej stredoázijskej destinácii cestovného ruchu a významnej súčasti dedičstva Hodvábnej cesty. Cieľom štúdie bolo zistiť ich vnímanie značky Hodvábna cesta, zapojenie do iniciatív udržateľného rozvoja, spoluprácu s verejným sektorom a stav ponuky služieb. Na základe výsledkov sa v závere článku uvádzajú konkrétne odporúčania.