Stavební spořitelny se vrhnou do energetických dotací - Cechl, Pavel
Štát od nového roku zníži podporu stavebného sporenia na polovicu. Pre samotné stavebné sporiteľne to ale nemusí znamenať postupný útlm činnosti. Ako určitú kompenzáciu im vláda "ponúkla" nové možnosti. Začnú sa totiž podielať na poskytovaní dotácií na energetické úspory domácností, čo im otvorí trh v hodnote pohybujúcej sa aj v desiatkach miliárd korún.