EY Banking Survey 2023: téměř polovina Čechů neinvestuje, hlavní překážkou je nedostatek financí - Janeček, Petr
Sporenie a investície hrajú významnú úlohu v zaistení dlhodobej finančnej stability a v zhodnocovaní finančných prostriedkov. Dnešné dynamické finančné prostredie poskytuje širokú škálu aplikácií, produktov alebo služieb pre jednoduché sporenie a investovanie. Podľa prieskumu EY Consumer Banking Survey 2023, ktorý poskytuje pohľad nielen do investičného správania Čechov a Slovákov, investuje 56% Čechov a 57% Slovákov. Ostatní vidia problém hlavne v nedostatku peňažných prostriedkov. Predstava, že pre investovanie potrebuje človek väčší objem peňazí, je však mylná.