Odpočet daňovej straty právnickej osoby - Petrovická, Iveta
Odpočet daňovej straty ako legálny nástroj na znižovanie základu dane a tým aj daňovej povinnosti daňovníka. Daňová legislatíva, ktorá zavádza presné pravidlá pre odpočet daňových strát, ktoré však podliehajú častým zmenám a prinášajú aj interpretačné problémy. Priblíženie oblastí: definícia daňovej straty, podmienky odpočtu daňovej straty vykázanej od roku 2020, súbeh odpočtu daňových strát vykázaných od roku 2020 a podmienky odpočtu daňovej straty vykázanej do 31. 12. 2019. Pravidlá odpočtu daňovej straty, ktoré sa nezmenili a súbeh odpočtu daňových strát vykázaných do 31. 12. 2019 a od 1. 1. 2020. Odpočet daňovej straty mikrodaňovníkom. Evidencia a odpočet daňovej straty v daňovom priznaní.